Graniittirakennus Kallion kokemuksia Torpparista

KOKEMUKSIA.fi on tehnyt Torppari yhtiöt Oy:stä asiakaskokemuksia artikkelin. Videohaastattelussa on Graniittirakennus Kallion työmaapäällikkö Jouni Karvonen.

 

Jouni Karvonen: ”Olen täysin tyytyväinen Torppari Yhtiöiden ammattitaitoon ja työnjälkeen”

 

Infraurakointiyritys Graniittirakennus Kallio rakensi Tampereen Ranta- Tampellan alueelle vuonna 2018 valmistuneen kanavan ja kanavan ylittävät sillat. Torppari Yhtiöt vastasi muun muassa kanavan kuorielementtien asennuksista sekä paikallavalutöistä. Haasteellisista olosuhteista huolimatta lopputulos on onnistunut.

 

Graniittirakennus Kallio on infraurakointiyritys, joka toteuttaa projekteja Suomessa sekä tytäryhtiönsä kautta myös Ruotsissa ja Baltian maissa.

– Teemme infra-alan töitä laidasta laitaan: siltoja, katuja, moottoriteitä, kanavia ja niin edelleen, summaa Graniittirakennus Kalliolla työmaapäällikkönä työskentelevä Jouni Karvonen.

Monipuolinen kokemus vakuutti

Graniittirakennus Kallio rakensi Tampereen Ranta-Tampellan alueelle vuonna 2018 valmistuneen, yli 300 metriä pitkän kanavan sekä sen ylittävät sillat. Torppari Yhtiöt vastasi kanavan kuorielementtien asennuksesta, elementtien tukimuurin laudoitus- ja valutöistä sekä Verstaankadun sillan telineiden laudoitus- ja valutöistä.

“Torppari Yhtiöt pystyi reagoimaan nopeasti. Pidän sitä hyvin tärkeänä pointtina.”

– Torppari Yhtiöt tulivat minulle tutuksi ensimmäistä kertaa tämän urakan aikana. He valikoituivat urakoitsijaksi, koska heillä oli ennestään monipuolista kokemusta elementtiasennuksista, paikallavalurakentamisesta, laudoituksesta ja raudoituksesta, Karvonen perustelee.

– Heidän tarjoamansa kokonaisuus oli myös hinnaltaan kilpailukykyinen, Karvonen lisää.

Onnistunut kokonaisuus haasteellisista olosuhteista huolimatta

Aivan Näsijärven kupeeseen valmistuneen kanavan rakentaminen ei Karvosen mukaan ollut se kaikista helpoin projekti. Hänen omien sanojensa mukaan työmaalla saatiin jatkuvasti taistella vettä vastaan. Valutöitä tehtiin vedenpinnan alle noin 2,5 metrin verran ja sen jälkeen vedenpinnan yläpuolelle vielä noin 3 metriä.

– Paikoitellen vesi saatiin tippumaan alas siten, että pärjättiin kahluusaappaissa. Mutta elementtiasennuksia tehtiin myös sukelluspuku päällä. Haasteellista siis oli, Karvonen kuvailee.

– Tällaisiin haasteellisiin olosuhteisiin liittyy myös omat työturvallisuusriskinsä. Ne otettiin hyvin huomioon, eikä yhtään työtapaturmaa syntynyt.

– Olosuhteet huomioiden elementtiasennukset hoituivat hyvin. Olen täysin tyytyväinen Torppari Yhtiöiden ammattitaitoon ja työnjälkeen, Karvonen kiittelee.

Nopeaa reagointia muuttuviin tilanteisiin

Karvonen kokee, että yhteistyö Torppari Yhtiöiden kanssa oli kokonaisuutena hyvin jouhevaa. Haasteelliset olosuhteet aiheuttivat välillä nopeitakin muutoksia esimerkiksi tarvittavaan työvoiman määrään. Torppari Yhtiöt pystyi reagoimaan muutoksiin hyvin. Karvonen uskoo, että yhteistyötä tullaan tekemään myös jatkossa.

– Välillä oli hyvinkin hektistä ja porukkaa tarvittiin paljon. Sitä myös saatiin. Sitten kun tuli seesteisempi hetki, niin työntekijät voitiin lähettää muille työmaille. Torppari Yhtiöt pystyi reagoimaan nopeasti. Pidän sitä hyvin tärkeänä pointtina, Karvonen painottaa.

– Meillä on nyt yksi uusi aliurakoitsija, joka pystyy tekemään urakoita kokonaisvaltaisesti ja ottamaan haltuunsa kokonaisia työvaiheita, Karvonen sanoo.

 

Lue Kokemuksia.fi sivulta